Sønderborg By og Omegn

Historie og Beliggenhed

Sønderborg ligger på begge sider af Alssund. "Den Hellige side" af byen ligger på Jyllandssiden mens resten af byen ligger på Als. Det er ikke fordi de mennesker der bor på Jyllandssiden er specielt hellige, men i gamle dage kostede det penge at komme over broen, på nær om søndagen, hvor der var kirkegang. Og netop om søndagen var der en sand folkevandring over broen. Derfra kommer navnet "Den Hellige side". I dag forefindes to broer til Als, een midt i byen samt een ny højbro udenfor byen.

soen2.jpg - 15178,0 K

Christian d. X Bro og Sønderborg Havn

Uddannelsessteder

Sønderborg byder på mange ting. vi har en masse uddannelsessteder f.eks. Handelshøjskole Syd, Sønderborg Teknikum, to Gymnasier, Søfartshøjskolen, EUC-Syd, Idrætshøjskolen samt en del folkeskoler.

Virksomheder i Området

Der ligger en del større virksomheder i området f.eks. Danfoss ved Nordborg, Linak, Arcodan, Slagteriet i Blans, SJE Elektronik, Sønderborg Plast, Infocom, Focon, Kurt Lachenmeier, OJ Elektronik, Brd. Eegholm, Lodam, JF Fabrikken og A'Gramkow.

I Sønderborg findes et godt udvalg af butikker både i Centrum og i Center Øst. Ved havnen er det muligt at købe fisk.

Transportforhold

På transportsiden ligger byen lidt afsides, men der er dog en Banegård midt i byen samt en Lufthavn 5 km. udenfor byen med afgange til København flere gange om dagen. Vejforbindelserne til Sønderborg og Als må betegnes som "noget indskrænkede".

Kultur og natteliv

På kultursiden findes Sønderborg Slot, Dybbøl Mølle, Sønderborg Teater, Sønderborg Revyen og på Sønderborg Hus er der ofte levende musik.

Hvis man vil en tur i byen er der rige muligheder. Sønderborg er nok een af de byer i Sønderjylland der har flest værthuse og dansesteder. Steder som "Café Druen", "Maybe Not Bob", "Zanzibar", Christian den 2.", "Rosevelt" og "Penny Lane" er absolut et besøg værd. Hvis man vil "varme lidt op" med billig mad og drikke sejler der stadigvæk en enkelt "Spritbåd" fra Sønderborg Havn til Tyskland.

soen1.jpg - 18983,0 K

Dybbøl Mølle

Muligheder i Naturen

Sønderborg og Als byder også på en masse dejlig natur. Sønderskoven ligger helt op ad byen, "Fluepapiret" midt i byen er en meget god badestrand, Nørreskoven ved Fynshav, Fuglereservatet "Trillen" ved Høruphav, Als's bedste badestrand Kærneland ved Skovby,en masse dejligt fiskevand rundt om hele Als samt gode muligheder for lystsejlere og surfere.

 

Kort over Sønderborg og Als

Last Revised 981222